Mogelijkheden

Voor rust in je lichaam

Met EFT (Emotional Freedom Techniques) leer je zelf te werken aan rust in je lichaam. Heb jij wel eens een knoop in je maag? Of een brok in je keel? Bloos je bij een opmerking die een ander maakt? Of beginnen je handen te trillen als je zenuwachtig bent?

Allemaal lichamelijke uitingen van emoties die je ervaart, bovendien voel je vaak stress. Het uitgangspunt bij EFT is dat een negatieve emotie zorgt voor een verstoring in je energiesysteem. Het mooie is dat je deze verstoring op kunt lossen door EFT toe te passen.

Het toepassingsgebied van EFT is enorm. De ontwikkelaar van deze jonge techniek, Gary Craig, zegt niet voor niets ‘try it on everything’.


Een paar voorbeelden, zo kan het je helpen bij het:

  • oplossen van angsten
  • verwerken van trauma’s
  • overwinnen van negatieve emoties
  • ombuigen van overtuigingen/gedachten
  • versterken van je zelfbeeld
  • verminderen van lichamelijke klachten
  • bereiken van je doelen
  • neerzetten van betere prestaties
  • overwinnen van verslavingen
  • verlichten van rouw
 

Misschien lijkt deze opsomming te mooi om waar te zijn. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, deze gebieden hebben veel met elkaar gemeen. Ze hebben namelijk allemaal (deels) te maken met negatieve emoties. En dus kun je met EFT de vicieuze cirkel doorbreken.

Het doel van EFT is om bepaalde gebeurtenissen, herinneringen en/of lichamelijke pijn te ontdoen van hun emotionele negatieve lading en te neutraliseren. Bovendien voel je het resultaat in je lichaam.

Hoe werkt EFT?

EFT is een techniek waarbij je cognitieve therapie combineert met acupressuur. Acupressuur kun je vergelijken met acupunctuur maar dan zonder de naalden. Bij EFT maak je ook gebruik van de meridianen in je lichaam. 

Binnen de eeuwenoude Chinese gezondheidsleer worden de meridianen gezien als een ingenieus netwerk met een belangrijke functie. Meridianen zorgen ervoor dat de levensenergie die door je lichaam stroomt op de juiste plekken komt. Zij voorzien je organen van energie.

Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan, maar heeft ook een bredere functie. Dat betekent dat meridianen zowel een fysieke, als een psychische kant hebben. Zo gaat bijvoorbeeld de longmeridiaan niet alleen over ademhaling, maar ook over de emotie verdriet. En is de levermeridiaan verstoord? Dan hoeft er met je lever niks mis te zijn, maar kun je wél last hebben van prikkelbaarheid.

De lichamelijke reactie die je voelt bij een emotie is een verstoring van je energiesysteem. Doordat je met je vingers klopt op bepaalde punten (zie afbeelding) op je hoofd en bovenlichaam hef je daarmee de verstoring op. Zo zorg je ervoor dat de energie weer kan stromen.

Wil jij ontdekken waar EFT jou bij kan helpen? Maak dan eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we wat mogelijk is.

De kennismaking kan online of in mijn werkruimte in Beuningen (nabij Nijmegen) plaatsvinden. Wil jij weten wat er mogelijk is? Neem een kijkje bij aanbod en tarieven.