Door wie?

Waar geloof ik in en waar sta ik voor?

Als coach op het gebied van leefstijl en vitaliteit heb ik al veel geleerd. Inmiddels lukt het mij om op een mooie zonnige dag het to do lijstje te laten voor wat het is. En mij niet meer af te vragen wat een ander er wel niet van zal vinden. Zonder schuldgevoel  ga ik met een boek in de tuin of op de bank zitten. Of gewoon genieten van het stralende weer. Dit alles zonder ook maar één item van het lijstje af te strepen als ‘done’. Dat kan morgen wel weer, misschien…

Een aantal jaren geleden was dit voor mij ondenkbaar en niet mogelijk. Dat kan toch niet, gewoon ‘niksen’ als er nog zo veel te doen is? Wat zal men wel niet denken als ik dat zou doen? Ik leefde voor anderen en volgens andermans regels. Deze regels had ik zelf bedacht en mezelf ook opgelegd. Ik stelde, voor sommigen, (erg) pittige eisen aan mijn omgeving maar altijd nog meer aan mezelf..

Hoe is dat ontstaan?

Nu terugkijkend ben ik na 04 april 1990, geheel onbewust, gestopt mijn eigen leven te leiden, in één klap was alles anders. Op deze dag besloot mijn moeder uit het leven te stappen, ik was 10 jaar. Dit verlies heeft er bij mij toe geleid dat ik mijn vertrouwen in mensen verloor, enorm onafhankelijk werd en in grote mate please-gedrag ben gaan vertonen.

De gedachte hierachter was dat als ik het mijn omgeving maar zo makkelijk mogelijk maakte dan zou ik liefde ontvangen en niet nog een keer in de steek gelaten worden, toch? Overigens was het wel zaak om zoveel mogelijk mensen op afstand te houden want als ze te dichtbij kwamen dan konden ze mij gemakkelijk pijn doen. Op sommige momenten is het een eenzaam leven geweest. Het wrange is dat ik dit ook grotendeels zelf gecreëerd heb.

Na het verbreken van weer een relatie en uitval op mijn werk met burn-outachtige klachten kwam bij mij het besef dat ik veel te veel ‘ja’ zei terwijl ik ‘nee’ voelde. Dit wilde ik niet langer, maar ja ‘Wat dan wel?’ En dan werd het stil, heel stil want ik wist het niet. Coach worden kwam niet bij me op want ik wist niet eens wie ik nu eigenlijk was. Tijd voor actie en tijd voor het terugpakken van de regie over mijn eigen leven, niemand kon het voor mij veranderen alleen ikzelf.

En toen?

Een tijd van persoonlijke ontwikkeling brak aan en hier leerde ik mijzelf opnieuw kennen. Door een aantal zaken niet langer te ontkennen en zo een plek te geven ontstond er rust. Rust en acceptatie. Dit was een mooi vertrekpunt voor mijn nieuwe leven. Coach worden werd mijn doel!

 

Mooi was, en is, het om te ontdekken dat je alle tools, die je nodig hebt, al in je hebt. Ze zijn gewoon bij jezelf aanwezig en daardoor altijd binnen handbereik! Soms lijkt het alsof je onderweg verdwaald bent of je ziet door alle bomen het bos niet meer en dan is het zoeken naar de weg. Hoe fijn is het als je daar hulp bij kunt krijgen?

Dit gun ik jou ook. Door aan de slag te gaan met je leefstijl kun je je bewust worden van je (oude) gewoonten en patronen om ze vervolgens in kleine stapjes te accepteren en tenslotte naast je neerleggen.

Op deze manier ben je in staat de regie terug te nemen over je eigen leven en zelf plaats te nemen achter het stuur zodat het een stuk leuker wordt. En ja, ook voor de mensen om je heen. Als jij wat vaker ‘nee’ zegt tegen een ander zeg je vaker ‘ja’ tegen jezelf.

Kan jij dat ook?

Jazeker! Mijn doel is om jou, als coach, te begeleiden bij dit proces en stapje voor stapje te zien dat je weer lekker in je vel gaat zitten, dit alles zonder schuldgevoel. Ik ben jouw regie-assistent en help je bij veranderen, dingen beter kunnen of goed genoeg vinden, jezelf te accepteren en gelukkig te worden.

Neem gerust en vrijblijvend contact met mij op om samen te onderzoeken of ik jou kan helpen.

De kennismaking kan online of in mijn werkruimte in Beuningen (nabij Nijmegen) plaatsvinden.